De inhoud van deze website is samengesteld door Prof. dr. A.J.P.M SmoutProf. dr. A.J. Bredenoord, Prof. dr. P. Fockens (MDL- artsen) en Prof. dr. M.P. Schijven; chirurg.

marlies Dr. A.J. Bredenoord Prof. dr. Paul Fockens
Prof. dr. M.P. Schijven -chirurg Prof. dr. A.J. Bredenoord -MDL arts Prof. dr. P. Fockens - MDL arts

 

Bovenstaande medisch specialisten zijn werkzaam op de gecombineerde polikliniek voor motoriekstoornissen van slokdarm en maag (MOT-CHIR) van het AMC te Amsterdam. De MOT-CHIR polikliniek is  de grootste academische polikliniek gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van de refluxziekte en achalasie in Nederland.  Op deze polikliniek, waar nauw wordt samengewerkt met het endoscopie- en functielaboratorium van de MDL (maag- darm- leverziekten), is ruime expertise in de behandeling van achalasie en de refluxziekte.

 

De MOT-CHIR polikliniek is uniek in zijn soort in de diagnostiek en behandeling van achalasie in Nederland. Juist door een multidisciplinaire benadering van de patiënt met achalasie -en andere motoriekstoornissen van maag en slokdarm- kan voor iedere patiënt de optimale, individuele behandeling gekozen worden. De MOT-CHIR polikliniek is ook de polikliniek waar veel patienten met de refluxziekte een behandelingsvoorstel op maat krijgen. Afhankelijk van de patiënt, de ernst van de klachten en na eventueel aanvullend onderzoek wordt een chirurgische of endoscopische behandeling voorgesteld.

 

Daarnaast zijn er ook poliklinische spreekuren in het Amsterdamum UMC, locatie AMC voor patiënten met achalasie waarvoor géén chirurgische behandeling noodzakelijk is. Deze spreekuren worden op de afdeling MDL gehouden. Deze polikliniek is telefonisch bereikbaar, maandag t/m vrijdag van 08.30-12.30 en van 13.00-17.00 via telefoonnummer: 020-5666961.

 

Wilt u een afspraak maken? Dan kunt u zich, alleen met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist, aanmelden op de MOT-CHIR poli van het AMC te Amsterdam. De polikliniek is ook telefonisch bereikbaar, op maandag t/m vrijdag van 09.00-16.00 via het telefoonnummer: 020-5662714 of 020-566 3111.

Voor contact: stuurt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.* een email, of bezoek de website van het Amsterdam UMC.

 

*Let op: Patiëntgebonden informatie of behandelingsadviezen kunnen / mogen wij via dit emailadres niet geven. Ook een afspraak op de MOT-CHIR polikliniek van het AMC kan niet via deze website of bovenstaand emailadres worden gemaakt.