Acupunctuur bij Achalasie

Lees meer
8 jaren 9 maanden geleden #1 door JuliaK
Acupunctuur bij Achalasie werd gestart door JuliaK
Beste lotgenoten,

Ik hoop jullie te inspireren met mijn verhaal over wat acupunctuur heeft betekend voor mijn Achalasie.

Ik ben 25 jaar en ik ben ruim een jaar geleden gediagnosticeerd met Achalasie. Het optreden van mijn Achalasie was heel acuut, iets dat heel atypisch is voor deze ziekte. Ik ben in een maand tijd van 55 naar 46 kilo gegaan en kon op een gegeven moment helemaal niet meer eten. Omdat mijn lichaam zo van slag was kon ik op een gegeven moment niet meer drinken. Na veel onderzoeken (2 keer gastroscopie, 2 keer manometrie, 2 keer slikfoto; in het OLVG, Boerhaavekliniek en AMC) bleek dat het Achalasie was.

Ik heb ervoor gekozen om ballondilataties te nemen als behandeling, omdat ik door de verzwakking wilde gaan voor de minst belastende ingreep. Ik heb nu 3 dilataties gehad, tot aan de maximale grootte scoop. Na de eerste ballon was er al direct veel verlichting. Zo was dit na de tweede ingreep weer. Na de derde ballon merkte ik niet veel verschil. Ondanks dat er verschil te merken was, had ik nog veel klachten. Ik vond een Heller Myatomie te vroeg (en te definitief), omdat ik het idee heb dat de kennis en kunde over Achalasie in ontwikkeling is. Zo had ik de wens te wachten op de uitkomsten van het onderzoek naar een nieuwe behandelmethode, de POEM. Het onderzoek hiernaar wordt gedaan door mijn behandelend arts in het AMC, dokter Breedenoord.

Daarom heb ik ervoor gekozen om te kijken of er nog andere dingen mij zouden kunnen helpen. Ik ben toen begonnen met acupunctuur. Ik ben nu enkele maanden en 10 sessies verder en acupunctuur heeft waanzinnig veel voor mij gedaan. Ik eet makkelijker, sneller, pijnlozer en grotere porties en het eten komt bijna nooit meer terug. Bepaalde voedingsmiddelen die ik uit de weg ging kan ik nu weer eten. Ik heb al mijn hele leven chronische constipatie en ook hier heb ik minder last van (ook al was dit niet iets waarvoor ik naar de acupuncturist ging). Achalasie is nog steeds heel bepalend in mijn leven. Ik moet bij elke maaltijd rekening houden met wat ik eet en op welk tempo, maar ik geniet weer van eten en ik heb het gevoel dat ik meer controle over mijn lichaam heb.

Nogmaals, ik stuur dit omdat ik mijn verhaal met jullie wil delen omdat acupunctuur mogelijk ook iets voor jullie kan doen. Ik zou het heel leuk vinden om ervaringen met jullie te delen. Misschien hebben jullie ook tips/behandelingen waar je in eerste instantie niet zo aan zou denken bij Achalasie?

Hartelijke groet, Julia
De volgende gebruiker (s) zei dank u: reflux

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 9 maanden geleden #2 door Maria
Beantwoord door Maria in topic Acupunctuur bij Achalasie
Dag Julia
Bij welke acupunturist heb jij dit laten doen?
En begrijp ik het goed dat je na de derde pneumodilitatie verbetering al had en na de acupuntuurbehandelingen, nog meer?
Groetjes Maria

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
8 jaren 9 maanden geleden #3 door Maria
Beantwoord door Maria in topic Acupunctuur bij Achalasie
Dag Julia
Herken het een en ander in je verhaal...vooral het razendsnel afvallen en om die reden (conditioneel) kiezen voor pneumodilitatie. Ook was ik zelf op zoek naar informatie over acupunctuur, maar nog niet gevonden.
Bij welke acupuncturist heb jij dit laten doen? en begrijp ik het goed dat je na de derde pneumodilitatie het gedaan hebt en daarna nog dus je nog beter voelde? Ik bedoel..welke deel heeft volgens jou te maken met de pneumodilitatie en wat met de acupunctuur?
Vriendelijke groet, Maria

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • P.Janssen
7 jaren 7 maanden geleden #4 door P.Janssen
Beantwoord door P.Janssen in topic Acupunctuur bij Achalasie
Heb Uw bericht over acupunctuur met aandacht gelezen.(achalasie )Nu is mijn vraag waar heeft U deze behandeling gedaan?

Hoop snel van U te horen.

Met vriendelijke groet P.Janssen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Assie
7 jaren 6 maanden geleden #5 door Assie
Beantwoord door Assie in topic Acupunctuur bij Achalasie
Ik heb accupunctuur gedaan bij een chinese arts; voordat ik de diagnose achalasie kreeg al! Verlichtte mijn klachten wel wat, maar ook van korte duur helaas. De kruiden en "pilletjes" waren too much voor mij. Verergerde mijn klachten zo dat ik niet meer kon functioneren.
Maar goed toen wisten zowel de arts als ik de diagnose nog niet.
Ook shihatsu massage gehad met ook verlichting voor korte duur; max 3 dagen.
Dus voor mij een zeer dure oplossing! En uiteindelijk niet meer op te brengen helaas,

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.248 seconden
Gemaakt door Kunena