Werking acupunctuur bij Achalasie

Lees meer
8 jaren 9 maanden geleden #1 door JuliaK
Beste lotgenoten,

Ik hoop jullie te inspireren met mijn verhaal over wat acupunctuur heeft betekend voor mijn Achalasie.

Ik ben 25 jaar en ik ben ruim een jaar geleden gediagnosticeerd met Achalasie. Het optreden van mijn Achalasie was heel acuut, iets dat heel atypisch is voor deze ziekte. Ik ben in een maand tijd van 55 naar 46 kilo gegaan en kon op een gegeven moment helemaal niet meer eten. Omdat mijn lichaam zo van slag was kon ik op een gegeven moment niet meer drinken. Na veel onderzoeken (2 keer gastroscopie, 2 keer manometrie, 2 keer slikfoto; in het OLVG, Boerhaavekliniek en AMC) bleek dat het Achalasie was.

Ik heb ervoor gekozen om ballondilataties te nemen als behandeling, omdat ik door de verzwakking wilde gaan voor de minst belastende ingreep. Ik heb nu 3 dilataties gehad, tot aan de maximale grootte scoop. Na de eerste ballon was er al direct veel verlichting. Zo was dit na de tweede ingreep weer. Na de derde ballon merkte ik niet veel verschil. Ondanks dat er verschil te merken was, had ik nog veel klachten. Ik vond een Heller Myatomie te vroeg (en te definitief), omdat ik het idee heb dat de kennis en kunde over Achalasie in ontwikkeling is. Zo had ik de wens te wachten op de uitkomsten van het onderzoek naar een nieuwe behandelmethode, de POEM. Het onderzoek hiernaar wordt gedaan door mijn behandelend arts in het AMC, dokter Breedenoord.

Daarom heb ik ervoor gekozen om te kijken of er nog andere dingen mij zouden kunnen helpen. Ik ben toen begonnen met acupunctuur. Ik ben nu enkele maanden en 10 sessies verder en acupunctuur heeft waanzinnig veel voor mij gedaan. Ik eet makkelijker, sneller, pijnlozer en grotere porties en het eten komt bijna nooit meer terug. Bepaalde voedingsmiddelen die ik uit de weg ging kan ik nu weer eten. Ik heb al mijn hele leven chronische constipatie en ook hier heb ik minder last van (ook al was dit niet iets waarvoor ik naar de acupuncturist ging). Achalasie is nog steeds heel bepalend in mijn leven. Ik moet bij elke maaltijd rekening houden met wat ik eet en op welk tempo, maar ik geniet weer van eten en ik heb het gevoel dat ik meer controle over mijn lichaam heb.

Nogmaals, ik stuur dit omdat ik mijn verhaal met jullie wil delen omdat acupunctuur mogelijk ook iets voor jullie kan doen. Ik zou het heel leuk vinden om ervaringen met jullie te delen. Misschien hebben jullie ook tips/behandelingen waar je in eerste instantie niet zo aan zou denken bij Achalasie?

Hartelijke groet, Julia

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Sam
5 jaren 3 maanden geleden #2 door Sam
Beantwoord door Sam in topic Werking acupunctuur bij Achalasie
Hi Julia!

Ik las hier je ondervinding van acupunctuur. Ik heb sinds kort ook de diagnose van Achalasie gekregen ( 33 jaar ). Ik heb ondertussen al 1 x een dillatatie gekregen. Merk een klein beetje verschil, maar het eten blijft nog vaak vastzitten. De dokter adviseerde me direct om de Heller ingreep te doen, maar ben er ook geen voorstander van.

Ben ondertussen begonnen met acupunctuur, maar merk momenteel nog niet veel ( 2 sessies ).

Hoe verloopt jouw situatie ondertussen? Nog steeds goed? Heb je nog vorderingen gemaakt? Ook tips wat voor verbetering kan zorgen?

Grtjs en bedankt

Sam

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Anne
5 jaren 1 maand geleden #3 door Anne
Beantwoord door Anne in topic Werking acupunctuur bij Achalasie
Beste Julia,
Wat ontzettend fijn voor je dat je zoveel baat hebt bij acupunctuur. Ik weet wat je meemaakt of meegemaakt hebt want bij mij is in 2015 achalasie geconstateerd en ben in 2017 geopereerd aan mijn slokdarm (POEM-surgery) in het EMC door dr. Poley. Ondanks dat ik sinds deze ingreep wel weer kan drinken of eten heb ik toch nog passageklachten gepaard met veel pijn. Pijn met slikken, pijn in nek, tussen de schouderbladen en borstkas. Soms zo heftig dat de pijn uitstraalt naar mijn keel en vingers. Bizar gewoon. Ik slik hiervoor (62,5 mg amitriptyline per dag) maar de pijn is nog te voelen. Mag ik je vragen welke acupuncturist jou heeft geholpen want ik ben dringend op zoek naar verlichting van mijn klachten en zoek het nu in het alternatieve circuit. Heel graag hoor ik van je hoe het nu met je gaat en ben benieuwd naar je verwijzing. Alvast mijn hartelijke dank en hopelijk tot gauw! Met vriendelijke groet, Anne

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.332 seconden
Gemaakt door Kunena