Ervaringen

Lees meer
7 jaren 10 maanden geleden #1 door Lisa87
Ervaringen werd gestart door Lisa87
Hi!

Bij mij is vorige week alchalasie geconstateerd, na bijna twee jaar.. Nu kiezen tussen twee opties, oprekken of opereren. Ik denk dat ik voor het oprekken ga, wat is jullie ervaring hierna? Ik heb vooral last van dat m'n eten hoog in m'n keel blijft hangen. Ik ben bang dat ik door die oprekking meer last van maagzuur krijg, daar lig ik nu namelijk ook regelmatig wakker door (pijnlijk!). Ook vroeg ik me af of jullie ook pijn op jullie borst hebben door de alchalasie. En een drukkend/ kloppend gevoel hebben achter jullie neus?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: achalasie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 9 maanden geleden #2 door achalasie
Beantwoord door achalasie in topic Ervaringen
Dag Lisa,
Moeilijk raden wat beter is oprekken of opereren. Ik heb voor oprekken gekozen. Na twee keer kreeg ik heel veel slijmvorming. Toen nog twee keer opgerekt en dat heeft voor de slijmvorming niet geholpen. Daar kan ik inmiddels wel mee leven. Na oprekken kun je tot nu niet meer kiezen voor POEM. Weet niet of ik dan beter af was geweest. Eerder heb ik al op de site geschreven dat ik ook last had van pijn op de borst. Oorzaak maagzuur. Ja, ook gekomen na de oprekkingen. Ik denk dat iedere achalasiepatient weer andere klachten heeft. Het hoofdeinde van je bed iets omhoog, als dat kan, wil ook nog wel eens helpen.
Sterkte met het nemen van een beslissing.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Marian
7 jaren 9 maanden geleden #3 door Marian
Beantwoord door Marian in topic Ervaringen
Dag Lisa,

Ik heb zelf sinds een jaar of wat achalasie en ben diverse keren opgerekt, met wisselend resultaat. Het nadeel van snijden is dat je een constante opening hebt, waardoor maagzuur, luchtjes (!) e.d. altijd omhoog zullen komen.
De pijn achter je borstbeen is inderdaad maagzuur, sinds ik Nexium voorgeschreven heb gekregen heb ik daar echter totaal geen last meer van.
Sterkte, ik wens je succes!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Adri van Dijk
7 jaren 9 maanden geleden #4 door Adri van Dijk
Beantwoord door Adri van Dijk in topic Begin dit jaar Achalasie geconstateerd
Na 3 operaties in de loop der jaren is bij mij nu Achalasie geconstateerd. Het zou niet om de reguliere Achalasie gaan, maar om pseudo-achalasie. Dit is een gevolg van de operaties in het verleden. Oprekken is geen optie. Alleen het volledig ongedaan maken van de vorige operaties zou uitkomst kunnen bieden. Bij die operaties zijn breuken in het middenrif en het daardoor openstaan van de maag gerepareerd. Als echter die ingrepen ongedaan gemaakt worden, zal ik weer problemen als maagzuur en oprispingen gaan krijgen.
Zijn er mensen die ook in een dergelijke situatie zitten, of dit meegemaakt hebben? Kan iemand mij raad geven?
Ik heb wel veel last en pijn aan de slokdarm. Het is of er constant in geknepen wordt en of alles omhoog geduwd wordt.
Ik hoop op goede raad.
Adri van Dijk

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.085 seconden
Gemaakt door Kunena