behandeling

Lees meer
7 jaren 8 maanden geleden #1 door Wouter
behandeling werd gestart door Wouter
Hallo
Na bijna 2 jaar sukkelen (en een foute analyse van een eerste specialist), heb ik gisteren de diagnose 'achalasie' gekregen. Ergens wel een geruststelling om te weten wat het is, en gedaan met 'dat het wel zal overgaan als je het wat rustiger aan doet'...
Nu moet ik kiezen voor de juiste behandeling.
Mijn klachten zijn vrij ernstig, denk ik: slokdarmkrampen en braken bij vrijwel elke maaltijd. Mijn leven wordt er tegenwoordig echt door bepaald: elke maaltijd is een gevecht. Geen koffie, koolzuurhoudende dranken, alcohol, vlees, enz: ik ben een echte asceet geworden, maar toch blijft het maar achteruitgaan. Af en toe ook 's nachts (meestal 's morgens) opkomende krampen die me uit mijn slaap houden: niks helpt, alleen afwachten en hopen dat 't snel ophoudt.
Maandag moet ik naar het ziekenhuis om samen met de specialist de juiste behandeling te kiezen, maar graag had ik ook jullie tips/ervaringen?
Ikzelf woon in België (Gent), maar overweeg me in het AMC in A'dam te laten behandelen: wat zijn jullie ervaringen bij andere ziekenhuizen?
Groeten en bedankt!
Wouter

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 8 maanden geleden #2 door achalasie
Beantwoord door achalasie in topic behandeling
Dag Wouter,
Mijn advies is je zo snel mogelijk in Amsterdam te laten behandelen. Je tobt er al twee jaar mee.
En iedere keer maar weer het eten erin proppen. Ik denk dat daarom je slokdarm buiten model raakt en weer allerlei andere klachten kan veroorzaken.
Of je voor Poem gaat of voor oprekken dat moet je zelf beslissen. Ik ben voor oprekken gegaan. vier keer.!
Kan met het resultaat goed leven. Staat ook wel bij mijn berichten. Echter kanttekening: Ik werk niet meer en kan me er in mijn vertrouwde omgeving goed mee redden. Zou ik nog aan het werk zijn , dan werd het een stuk lastiger.
Sterkte,
Achalasie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.067 seconden
Gemaakt door Kunena