verloop achalasie

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden #1 door Assie2507
verloop achalasie werd gestart door Assie2507
Beste lotgenoten,
ik ben eigenlijk heel benieuwd naar hoe het verloop van achalasie bij andere lotgenoten is gegaan.
Ik ben 4,5 jaar geleden in 2 weken tijd zo'n 22 kilo afgevallen. Zonder aanwijsbare reden overigens. Opeens 2,5 jaar geleden begonnen ernstige slikklachten en darmproblemen zich te openbaren. 2 jaar in het medische circuit door een mdl-arts in eindhoven (die blijkbaar overigens uit het achalsie-team AMC kwam) gehaald en uiteindelijk de diagnose gekregen, na aandringen op een slikfoto als allerlaatste optie.
Als ik nu alles terugga in het verleden, blijkbaar al zo'n 25 jaar "achalasie", maar gewoon doorgeleefd zonder erge last van al teveel beperkingen.
Ik heb nu echter meteen mogen kiezen voor de POEM na mijn diagnose en deze inmiddels ook ondergaan. En met een allergie voor melk, soja ,tarwe en een aantal andere voedselproducten leef ik een zeer beperkt "voedselrijk" leven. De POEM heeft niet het beoogde resultaat voor mij helaas.
Daarbij blijkt dat ook een zenuw van mijn re-borstkas is uitgevallen.
Ik heb vele verhalen gehoord en gelezen van lotgenoten, maar nog niet over het verloop zoals ik het meemaak. Ben daar toch wel erg benieuwd naar! Of er ook lotgenoten zijn die ook uitval hebben van meerdere zenuwen in dat gebied en wat zij daarmee hebben ondernomen.
Grtz Assie.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.185 seconden
Gemaakt door Kunena